Cum va fi vremea în luna mai 2024. Prognoza meteo pentru ultima lună de primăvară

În ultima lună de primăvară, Administrația Națională de Meteorologie anunță că fenomene meteo extreme sunt așteptate. Vremea va fi instabilă, cu perioade ploioase și zile caniculare. Temperatura maximă absolută a lunii mai în România este 40.8 grade Celsius, iar cea minimă de -16 grade.

Cum va fi vremea în luna mai 2024 / foto: arhiva Click!
Cum va fi vremea în luna mai 2024 / foto: arhiva Click!

Săptămâna 6 - 13 mai

Potrivit ANM, în săptămâna 6 - 13 mai, temperaturile vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a ţării. Precipitațiile vor fi abundente în majoritatea regiunilor, dar mai ales în zonele montane.

Săptămâna 13 - 20 mai

În săptămâna 13 - 20 mai, regimul luviometric va fi deficitar în regiunile sud-vestice şi în zonele montane, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă. Temperaturile medii vor fi uşor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României.

Săptămâna 20 - 27 mai

În săptămâna 20-  27 mai, temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări, iar cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării.

  Săptămâna 27 mai - 3 iunie

În săptămâna 27 mai - 3 iunie, regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, în toate regiunile. Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pe întreg teritoriul României, au precizat meteorologii.

Temperatura maximă absolută a lunii mai în România este 40.8 grade Celsius, iar cea minimă de -16 grade. La Bucureşti, maxima termică consemnată până în prezent de meteorologi este de 36.9 grade Celsius, în timp ce minima a coborât până la -1.1 grade Celsius.

„Luna mai se caracterizează, în general, printr-o creștere a instabilității atmosferice, pe fondul creșterii temperaturii. În această lună, perioade cu zilele însorite și calde (uneori caniculare) alternează cu perioade cu zile reci și ploioase, iar ploile au adesea caracter torențial (…) Pot avea loc advecții de mase de aer polar care generează temperaturi minime sub limita de îngheț, iar în zona montană, fenomene de ninsoare și viscol, dar pot avea loc și advecții de aer foarte cald, tropical, ce pot genera creșteri puternice ale temperaturii”, afirmă meteorologii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
mana maicii domnului jpg
ploaie jpg
ion luca caragiale captura video jpg
church 407846 1280 jpg
liturgy 5003278 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net